Chat GPT har skrivit en roman

Vi har alla sett hur internet svämmer över av tips om hur man bäst använder AI och främst ChatGPT. Redditanvändaren ChiaraStellata kom med nåt som var nytt för mig iallafall, han bad Chat GPT att skriva en hel roman.

Målet för ChiaraStellata med detta var att GPT-4 skulle skriva en hel roman själv, helt från grunden utan  någon mänsklig inblandning, inklusive titel, genre, handling, karaktärer, miljöer och allt skrivande och resultatet blev romanen "Echoes of Atlantis"

 

Som ChatGPT fungerar så är det just nu inte möjligt att få den att skriva en hel bok med en enda prompt som input, men det löste ChiaraStellata genom att tricksa lite och skicka in en hel serie promptar som gav struktur till processen och på så sätt fick hen ChatGPT slutföra uppgiften, ett steg i taget.

Echoes Of Atlantis

Målet i det här fallet var att få till en process som var enkel, mekanisk och helt automatiserad. Varje gång man upprepar processen från början kommer den alltså att skapa en helt ny bok.

Resultatet i det här fallet blev blev boken "Echoes of Atlantis", en fantasy-äventyrsroman med 12 kapitel och 115 sidor.

Om du är intresserad av att läsa boken så finns den släppt under Creative Commons CC0 och kan alltså hämtas gratis. Du hittar den här: (Google Docs) (PDF) (epub)

Han har även skrivit en artikel i Medium om hela processen som hittas här: Generating a full-length work of fiction with GPT-4

Och vill ni läsa reddit tråden så gå in här och läsa mer om den exakta processen för att skriva boken (i princip samma sak som Medium-artikeln).

Känner du för att låta GPT4 skriva en egen bok åt dig så har du all research och instruktioner på dessa länkar: (Google Docs) (PDF)

 

Det finns massor att förfina här, men det lilla jag har läst ser väldigt lovande ut, även om det är lite mekaniskt fortfarande.